Beautybuyers: deze vrouwen bepalen jouw look


© Frank Gielen

Hoe zou u uw job omschrijven?
Als heel erg gevarieerd. De ene dag sta ik in weer en wind te shooten voor een modemerk, de andere maak ik pakjes voor de webshop, andere dagen zitten volgepland met meetings. Geen enkele dag is hetzelfde. Die variatie is van enorm groot belang voor mij, het helpt me fris te blijven.

Wat houdt uw job precies in?
Ik ben visagiste en verzorg de make-up van modellen voor campagnes maar ik ben altijd op zoek naar nieuwe dingen en dus in principe altijd aan het werk.  Al voelt dat niet zo. Ik doe niets liever dan in grote steden rondwandelen op zoek naar kleine winkeltjes waar ik nieuwe dingen kan ontdekken. Zelfs op vakantie zijn we 100 km omgereden omdat ik dacht daar de juiste geurkaars te vinden.

Hoe vind je de producten die je wil verkopen via Blos?
Ik vind de producten van Blos vaak op buitenlandse trips, al dan niet voor mijn job als visagiste. Ik heb een ongelooflijke honger naar alles wat mooi is. Ik word vaak eerst aangetrokken door de verpakking maar de producten halen enkel de webshop als de inhoud echt top is. Alles moet kloppen.

Is het moeilijker om producten in te kopen voor een onafhankelijke webshop dan voor een winkel, denk je? Of staan veel merken te springen om online aangeboden te worden?
Ik weet zeker van wel. Als je geen fysieke winkel hebt staan de merken (die ik wil) niet te springen om samen te werken. Ik heb echt moeten strijden voor sommige van mijn merken.

Gaat u ook zelf op zoek naar nieuwe merken/producten/parfums om in de webshop aan te bieden? Hoe gaat dat in zijn werk?
Ik doe alles zelf en alleen. Ik ben constant op zoek naar nieuwe merken, vaak kom ik ze tegen op social media en vraag ik om een aantal stalen op te sturen. Een andere keer kom ik ze tegen in een authentiek winkeltje in het buitenland en koop ik de producten. Als de eerste indruk mij bevalt, probeer ik een selectie te maken die ik vervolgens zelf testt. Mijn huid is de perfecte barometer, zit er te veel troep in de producten zal zich dat dadelijk uiten in onderhuidse ontstekingen. Producten die niet voor mijn huid zijn, test ik op de mensen in mijn naaste omgeving.

Naar welk type producten bent u op zoek? Aan welke eisen moeten ze zeker voldoen?
Ik hou van mooie verpakkingen en van merken die transparant zijn over hun ingrediënten. mijn voorkeur gaat uit naar hoofdzakelijk natuurlijke producten maar dat wil niet zeggen dat ik de 'niet-volledige-natuurlijke' afzweer. Ik wil graag geïnformeerd worden over wat erin zit en waarom, klopt het verhaal en werkt het product dan is het prima voor mij. Alles draait om balans.

Wat willen je de klanten die bij Blos  winkelen kunnen aanbieden?
Ik wil een eerlijke en persoonlijke aanpak. Ik heb liever dat mijn klanten 5 mails sturen met vragen alvorens dat ze een bestelling plaatsen, dan dat ze zomaar iets kopen waarvan ze achteraf niet tevreden zijn.

Welk merk was het moeilijkst om binnen te halen en waarom?
Chikuseiko was zeker de grootste uitdaging. Ik leerde het merk begin dit jaar dankzij mijn schoonzus kennen in een klein Japans winkeltje in Los Angeles. Ik werd eerst aangetrokken door de verpakking maar de echte revelatie kwam pas toen ik de doosjes open deed. Die geuren waren fenomenaal. Het is zo’n elegant product wat voor mij nog weinig te maken heeft met wierook. Dit is echt Japans minimalisme ten top. Dat moest ik echt hebben maar dat bleek niet zo simpel. Chikuseiko deed niet aan online verkoop alleen. Ik stond na 30 mails bijna op punt om een ticket naar Japan te boeken, toen ik de verlossende mail met daarin de goedkeuring kreeg. Ik was super blij.

Op welk merk bent u dan ook het meest fier?
Het klinkt misschien een beetje cliché maar ik ben oprecht heel fier op al mijn merken. Ik geloof echt in de merken en producten die ik op Blos verkoop. Geen enkel merk is hetzelfde en ze hebben ieder een apart verhaal

Wat is uw persoonlijke product uit de winkel?
Heb je 10 minuten? :)

Wat zou u nog graag in de winkel aan de klanten aanbieden? Is er een merk of product dat nog hoog op de wishlist staat?
Ik ben nog steeds op zoek naar de perfecte natuurlijke foundation. De lat ligt hoog op vlak van make-up en tot nu vond ik nog geen merk dat aan de eisen voldoet. Veel van mijn vrienden vonden het heel raar dat ik een webshop begon zonder foundation of poeder, maar liever starten zonder dan starten met een product wat zijn werk niet naar behoren doet.

Wat is het leukste aan uw job?
Ik ben iedere dag bezig met mijn passie voor beauty, dat is op zich al super leuk. Mijn eigen baas zijn en mogen doen wat ik wil, is nog iets wat ik super vind. Maar het allerfijnste vind ik dat ik echt mensen met een (weliswaar klein) probleem kan helpen. Ik word echt gelukkig als ik een mailtje krijg van iemand die zegt dat hij/zij echt geholpen is met de producten die ik heb aangeraden.

Wat is het moeilijkste aan uw job?
Om niet alles weg te geven. Het liefst van al zou ik heel mijn familie en vrienden voorzien van alles waar ik zo tevreden over ben. But a girl has got to make a living!

 

Read original article on Elle.BE